# notepad

Špenát

spenatNa panvici veľmi pomaly rozmrazujeme špenát. Keď je špenát rozmrazený, začne sa variť. Pár minút povariť, občas premiešame, aby neprihorel. Opatrne prisoliť.

Medzitým v inej panvici pripravíme zásmažku z trochy masla a lyžice múky. Zápražka je hotová, keď začne trochu červenieť.

Doplníme niekoľko lyžíc špenátu a urobíme kašičku. Pozor, aby to celé nezhrudkavelo. Niektorí kuchári zápražku zalievajú trochou studenej vody. Zápražku nalejeme do špenátu.

Môžeme pridať trochu mlieka alebo smotany, potom má špenát jemnejšiu chuť. Po niekoľkominútovom podusení je špenát hotový.

Odstavíme ho a prelisujeme doň jeden, dva strúčiky cesnaku. Na záver môžeme špenát pomixovať.

Podávame so zemiakmi alebo vajíčkami.

Enjoy and bon apetit :)

ivett [16.1.2010]
  • Ivett (23.4.2010)
    Yummy, yummy.
» Pridaj komentár:
Meno:
E-mail:
 
Príspevok:
Opíš kód z obrázka:


Heslo:

© 2007 panel / igipop
aaa