# notepad

Francúzske zemiaky

francuzske zemiakyIngrediencie:

  • 7 vajíčok
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • tofu, párok alebo klobásku
  • 5 - 6 väčších zemiakov 
  • mlieko, alebo smotanu
  • masť
  • maslo
  • ocot

Recept:

Uvaríme 5 vajíčok na tvrdo (10-15 minút od zovretia pridáme troška octu).

Nakrájame a opražíme cibuľku, môžeme pridať aj cesnak. Keď je cibuľka hotová, prisypeme cca kávovú lyžičku červenej papriky (pozor, nesmieme ďalej pražiť, paprika by zhorkla). 

Nakrájame tofu, párky alebo klobásku (alebo všetko :). Očistíme surové zemiaky.  Zemiaky a vajíčka nakrájame na plátky.

Pekáč, alebo zapekaciu misu vymastíme masťou a začneme ukladať vo vrstvách:

- zemiaky (posolíme)
- cibuľku
- tofu, párky alebo klobásku
- rozložíme nakrájané vajíčko

Poslednú vrstvu skončíme zemiakmi, ktoré posolíme a pokoreníme. Na vrch nakrájame plátky masla. Podlejeme 1dcl vody. Zakryjeme pokrievkou alebo alobalom.

Pečieme na 220oC približne 40-50 minút. Môžeme priebežne kontrolovať či sú zemiaky prepečené. Nakoniec zemiaky zalejeme 2ks rozšľahanými vajciami s troškou mlieka (alebo smotany) a strúhaným syrom (nezabudnúť posoliť).

Dáme do rúry ale už bez pokrievky, kým vrchná vrstva zemiakov nechytí zlatistú farbu.

Enjoy and bon apetit :)

 

panel [24.3.2010]
» Pridaj komentár:
Meno:
E-mail:
 
Príspevok:
Opíš kód z obrázka:


Heslo:

© 2007 panel / igipop
aaa